Egy elveszett olló miatt dőlt káoszba egy japán reptér

2024. augusztus 20. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Klasszikus hólabdahatás alakult ki Japánban egy elveszett olló miatt, ami a légi forgalom részleges megbénulásához vezetett. Az ökölszabály az, hogy az északi Hokkaidó szigetének fő repterén, az Új Csitosze repülőtéren minden kiskereskedelmi egységben elzárva kell tartani az ollókat. Ha azokat az alkalmazottak használják, szépen kiveszik az e célra tartott, zárható szekrényből, majd használat után visszateszik.

Múlt szombaton azonban a Register szerint hiányzott az egyik olló az egyik szekrényből. Emiatt nagy kutatás-keresés kezdődött a légikikötőben, legalább két órára leállítva az utasok biztonsági átvilágítását is. Mivel a hatóságok attól is tartottak, hogy valaki rossz szándékkal vette el az ollót, nem engedtek senkit a repülők fedélzetére.

A leállás hamar hatalmas sorokat és káoszt okozott: a végén 200 járat késett, 36-ot törölni kellett.

Sok zenész egy zenei fesztiválra igyekezett, ők végül nem tudtak megjelenni fellépni. Egyébként az Obon nevű ünnepet is most tartották, ilyenkor ezrek kelnek útra emlékezni őseikre, együtt lenni a családdal.

Az ollót pedig megtalálták végül abban a boltban, ahonnan eltűnt, de a hatóságok előbb azt is meg akarták állapítani, hogy tényleg az eltűnt ollót lelték-e meg, nem pedig esetleg egy másikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!