Erdőtűz hátráltatja a vonatközlekedést Horvátország déli részén

2024. augusztus 17. – 08:34

Másolás

Vágólapra másolva

Erdőtüzek zavarják a vasúti közlekedést a dél-horvátországi Knin környékén. Egy olvasónk beszámolója szerint augusztus 17-én hajnalban a Zágráb–Split-vasútvonalon Ličko Lešćenél pótlóbuszra szállították az utasokat, és Kninnél tudtak az utasok ismét vonatra szállni. Olvasónk szerint Knin közelében füstöt látni a völgyekben.

Kérdésünkre a MÁV sajtóosztálya azt válaszolta, a Horvát Vasút nem küldött egyelőre tájékoztatást arról, hogy Magyarországról vagy Magyarországra tartó vonatok, például az Adria IC érintettek lennének a tűz miatti leállásban. Amennyiben küldenek hivatalos értesítést a MÁV-nak, azt a MÁVINFORM közzé teszi a MÁV honlapján és a MÁVINFORM Facebook-oldalán.

A horvát Jutarnji list szerint továbbra is erdőtüzek pusztítanak Knin környékén. Az idei szezonban már másodjára kellett bevetni a horvát hadsereg szárazföldi egységeit, hogy segítsenek a tűzoltásban. Öt repülőgéppel is oltották a lángokat a Kninhez közeli Crvena Zemlja térségében, közölte a honvédelmi minisztérium. A tüzet péntek estig nem sikerült megfékezni, de települések nincsenek veszélyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!