Golyóálló üveg mögül mondja majd szabadtéri beszédeit Donald Trump

2024. augusztus 16. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Secret Service javaslatára golyóálló üveg mögül fogja mondani beszédeit a szabadban tartott választási gyűléseken Donald Trump, írja a Guardian. Az intézkedésre az elnök elleni júliusi merénylet miatt van szükség.

Trump közel egy tucat választási rendezvényt tartott már a pennsylvaniai merénylet óta, mindegyiket zárt térben. A legutóbbi gyűlésen azonban azt mondta, hogy nem mond le a szabadtéri rendezvényekről sem.

A terv az, hogy a Secret Service három oldalról veszi majd körbe golyóálló üveggel az elnököt, az viszont nem tiszta egyelőre, hogy mikor fogják először alkalmazni a biztonsági intézkedést.

A Secret Service egyik tagja a Washington Postnak azt mondta, hogy már most elkezdték elhelyezni az üvegeket az ország különböző pontjain, megkönnyítve a logisztikát. Kamala Harris, a demokraták elnökjelöltje is ugyanilyen védelmet használ majd a rendezvényein, ha indokoltnak tartják.

Az ilyen biztonsági üveget általában kizárólag elnökök és alelnökök kiszolgálására használják, bár 2008 novemberében Barack Obama választási győzelmi beszédénél is alkalmazták Chicagóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!