Lőni és drónokat kezelni is megtanulnak majd az ukrán középiskolások

2024. augusztus 14. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Lőfegyverek és drónok használatát tanítanák az ukrán középiskolákban, derül ki Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériumának hétfői Facebook-posztjából. A minisztérium azt írja, az Ukrajna védelme című tárgy ajánlottként kerül be a 10. és az érettségiző 11. évfolyam mintatantervébe.

A minisztérium szerint a tárgy oktatása „egy újabb fontos lépés a fiatalok nemzettudatának és életfontosságú készségeinek kialakításában”.

Az első évben a diákok a nemzetbiztonság alapjait, az irányítást és a tervezést, valamint a fegyverek és katonai felszerelések használatát tanulják majd, utána a katonai technológiák fejlődése, a drónkezelés, az információs hadviselés, a polgári lakosság védelme, az elsősegélynyújtás szerepel a tantervben.

A diákok az elméleti mellett gyakorlati tudást is szereznek például lövészetben, tájékozódási futásban és elsősegélynyújtásban. A minisztérium szerint minden hónapban egy képzési napot is tartanak majd az iskolásoknak a modern eszközökkel, például drónszimulátorokkal és lövészeti szimulátorokkal felszerelt központokban. (444)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!