Szója helyett tejet kapott a forró csokijába, meghalt a súlyos tejallergiában szenvedő brit tinédzser

2024. augusztus 13. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Pár órával azután halt meg egy 13 éves tejallergiás brit lány, hogy belekortyolt a Costa Coffee-ban vásárolt forró csokoládéba, amelyet szójatej helyett tehéntejjel készítettek el, írta a Guardian. Az eset még 2022 februárjában történt, az ügyet a napokban tárgyalta a kelet-londoni kerületi bíróság.

Hannah Jacobs gyerekkora óta súlyosan allergiás volt a tejtermékekre, és szigorúan kerülte a fogyasztásukat. Az eset napján a lány anyja, Abimbola Duyile rendelte neki elvitelre az italt. Külön hangsúlyozta a baristának, hogy a lánya súlyosan allergiás, és megbeszélték, hogy még egyszer elmossák a bögrét az esetleges keresztszennyeződés miatt. „Még le is szidott, amiért ilyen szőrszálhasogató vagyok” – tette hozzá Hannah anyja a hétfői meghallgatásán.

A rendelés után egy pár perces sétával érkeztek a fogorvoshoz, ahol Hannah hirtelen rosszul lett és vécére szaladt. „Azt kiabálta, »ez nem szójatej volt«” – emlékezett vissza az édesanyja. Elmondása szerint lánya allergiás reakciója hirtelen jelentkezett, váladékot köhögött fel és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Hannah-t egy közeli gyógyszertárba vitték, mivel az ajkai feldagadtak, a bőre pedig viszketett. A gyógyszertárban Epipen oldatos injekciót adtak be neki, ez már azután történt, hogy a lány összeesett. Az újraélesztést a gyógyszertárban megkezdték, majd mentővel kórházba szállították. A család ügyvédje szerint a lány kora délután, pár órával a forró csoki elfogyasztása után halt meg.

Jacobs anyja a meghallgatásán elmondta, hogy lánya szigorúan betartotta a diétáját, és nagyon figyelt arra, hogy mit eszik, amikor nem otthon van. „Hannah megértette, hogy az allergiája az élete része” – mondta.

A Guardian azt írja, hogy az ügyben tartott vizsgálat megállapította, hogy a lánynak hamarabb és nagyobb adrenalinadagot kellett volna kapnia ahhoz, hogy túlélje az allergiás rohamot. A lány kezelőorvosa, Dr. Rahul Chodhari a bíróságon azt mondta, Hannah valószínűleg életben maradt volna, ha az ital elfogyasztását követő kilenc percen belül kapta volna meg az injekciót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!