Összeomlott egy szállodaépület Németországban, két halottat már találtak

2024. augusztus 7. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

A délnyugat-németországi Rajna-vidék–Pfalz tartományban található Krövben összeomlott egy szállodaépület, ahonnan öten sértetlenül kimenekültek, de legalább kilenc ember rekedt a romok alatt – írja a DW. A BBC szerint már két halottat találtak a romok alatt.

A helyi lakosok kedden 22 óra 55 perc körül értesítették a rendőrséget az esetről.

„Több embernek sikerült magától elhagynia az épületet, őket a mentőszolgálatok és a tanácsadók gondozzák” – közölte a rendőrség.

A helyszínről készült képeken egy épület megrongálódott részei látszottak, a földön törmelékkel. A BBC a helyi rendőrségre hivatkozva azt írja, hogy tizennégyen tartózkodtak az épületben, amikor a szálloda legfelső emelete leomlott. A szálloda egyik vendége azt mondta, hogy a vécén ült, amikor a padló beszakadt alatta.

Az SWR szerint a helyi tűzoltók csapatai kezdetben nem tudtak bemenni az épületbe, mert fennállt a veszélye annak, hogy az épület teljesen beomolhat. A szomszédos épületekben tartózkodó embereket is evakuálták, mivel fennállt a veszélye annak is, hogy a teljes összeomlás azokban is kárt okozhat. A megrongálódott épületet az 1600-as években építették, majd az 1980-as években felújították, akkor még egy emeletet felhúztak a kétszintes szállodához.

Holland források azóta megerősítették, hogy egy 23 éves nőt és kisfiát szerda reggel kimentettek a romok alól, őket kórházban kezelik. A nő 26 éves férjét is sikerült kimenekítenie a hatóságoknak, de az állapotáról egyelőre nincs hír.

Egyelőre az sem világos, hogy mi okozta a balesetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!