A föld alatti parkolóban kialakított izraeli kórház dolgozói már egy lehetséges háborúra készülnek

2024. augusztus 7. – 09:02

A föld alatti parkolóban kialakított izraeli kórház dolgozói már egy lehetséges háborúra készülnek

Másolás

Vágólapra másolva

Készen áll a sebesültek fogadására a mélyen az észak-izraeli Haifa város alatt működő hatalmas kórház – írja a BBC.

A földalatti kórház betonfalai között ágyak százai sorakoznak. Vannak műtők, egy szülészeti osztály, és a sarkokban felhalmozott orvosi felszerelések. De egyelőre betegek nincsenek – jegyzi meg a BBC riportja.

A bunker kórházat a Rambam Orvosi Központ még a 2006-os izraeli-Hezbollah háború után ásatta ki. Békeidőben ez egy többszintes parkolóház, de kevesebb mint három nap alatt kórházzá alakítható.

Fotó: Ammar Awad
Fotó: Ammar Awad

Nem sokkal a tavaly október 7-i Hamász-támadások és az azt követő izraeli gázai katonai akció után már készenlétben áll. A létesítményben több mint 2000 ágy van. Egy Izrael elleni nagyobb támadás esetén a föld feletti egészségügyi központból és más közeli kórházakból venné át a meglévő betegeket. És van hely a sérült áldozatok ellátására is.

Mivel a Hamász politikai vezetőjének, Iszmáel Haníjehnek és a Hezbollah vezető parancsnokának, Fuad Shukrnak a múlt heti meggyilkolását követően egy átfogó regionális háború veszélye fenyeget, az itteni orvosok azt mondják, hogy felkészültek egy Haifa elleni nagyobb támadásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!