Eldőlt, hogy Ukrajna megkapja a 4,2 milliárd eurós támogatást az EU-tól

2024. augusztus 6. – 20:54

Másolás

Vágólapra másolva

Összefoglalónk az orosz–ukrán háború legfontosabb eseményeiről.

Az Európai Unió Tanácsa megállapította, hogy Ukrajna teljesítette a feltétételeket, ezért további támogatásokat kaphat. A 2024 és 2027 közötti támogatást lehetővé tevő uniós ukrán hitelkeret márciusban lépett életbe, írja az MTI.

A támogatást márciusban feltételekhez kötötték, amelyek az államháztartásra, az állami vállalatok irányítására, gazdasági és energetikai fejlesztésekre és aknamentesítésre vonatkoztak. Ezeknek a teljesülését mondták ki kedden. A Tanács megállapította azt is, hogy Ukrajna jelenleg rendkívül nehéz költségvetési helyzettel küzd, és nagy szüksége van pénzbeli támogatásra.

Kedden rakétatámadás ért egy kórházat Harkivban, Ukrajna keleti részén. Egy klinikai épület megrongálódott, a Harkiv megyei kormányzó szerint két ember sokkos állapotba került, és lehetnek emberek az épület romjai alatt is. Reggel az ukrán légvédelem arról adott tájékoztatást, hogy két Iszkander-M és két H-59 típusú orosz rakétát és Oroszországból indított 15 támadó drónt semmisített meg. Mikolajiv térségéből a helyi kormányzó 13 iráni gyártmányú drón megsemmisítéséről számolt be.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!