Hírszerző hadnagyként szolgál az amerikai hadseregnél az új Miss USA

2024. augusztus 5. – 07:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Amerikai Egyesült Államok hadseregénél szolgál Alma Cooper, a Miss USA szépségverseny 22 éves győztese – írja róla a Business Insider. A 73. Miss USA szépségverseny döntőjét vasárnap rendezték meg Los Angelesben. Cooper, aki hírszerző hadnagy (amerikai beosztás szerint alhadnagy) Savannah Gankiewicztől vehette át a koronát azután, hogy a Miss USA előző évi győztesének májusi visszalépése után hozzá került a cím.

„Egy migráns munkás lányaként, egy büszke afro-latin nőként és az Egyesült Államok hadseregének tisztjeként az amerikai álmot élem” – mondta a zsűrinek Cooper a vasárnapi kérdés-feleletében. „Ha van valami, amit az életem és az édesanyám megtanított nekem, az az, hogy a körülményeid soha nem határozzák meg a sorsodat. A sikert elérhetővé teheted azzal, hogy mindig egyre jobb és jobb akarsz lenni” – idézett tőle a CNN.

A Stanfordon végzett szépségkirálynő azután nyerte el a címet, hogy tavasszal néhány nap különbséggel lemondott címéről a Miss USA tavalyi győztese, Noelia Voigt, illetve a verseny tiniverziójának szintén tavalyi nyertese, Umasofia Srivastava. A Miss USA szervezetnek eljuttatott, a CNN által megszerzett lemondólevelében Voigt több problémát is felvázolt. A szépségkirálynő mérgező munkakörnyezetről írt, ami szerinte „jó esetben rossz vezetés, rosszabb esetben bullying és zaklatás”.

Emellett rágalmazással vádolta a verseny vezérigazgatóját, Laylah Rose-t, illetve panaszkodott annak kommunikációjára is, ami szerinte rideg és szükségtelenül agresszív volt. Voigt lemondólevele alapján soha nem volt hivatalos értekezlet a kötelezettségeiről, és úgy érzi, a szerepével kapcsolatos kommunikáció hiánya ellenére folyamatosan fegyelmi eljárással fenyegették, beleértve a fizetésmegvonást is. Voigt kifogásolta azt is, hogy többször is előfordult, hogy nem tudták rendesen megszervezni az utazásait, és hónapokig nem kapta meg a lakást és az autót, ami egyébként a nyereményével járt volna.

Az amerikai szépségversenyek történetében nem egyedülálló, hogy hadseregben szolgáló katona induljon rajtuk: januárban például a Miss Coloradónak megválasztott, szintén 22 éves Madison Marsh nyerte meg az Egyesült Államok legszebbjeit tömörítő Miss America versenyt. Az arkansasi Forth Smithből származó Marsh a Harvardra járt, majd elvégezte a légierő kiképzését, amihez jó alapokat adott, hogy már 17 évesen megszerezte pilótaengedélyét. Marsh az Egyesült Államok légierejének hadnagyaként dolgozott, amikor belekezdett egy másik vadászpilóta-képzésbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!