Arte: Nagyon tiszták az európai természetes vizek – ha csak a baktériumokat vizsgálják, de ott vannak a vegyi anyagok is

2024. augusztus 5. – 05:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség elkészítette éves jelentését a fürdővizek minőségéről – kielégítő értékeléssel. A folyók, tavak 85,4 százalékának és a tengerek 89 százalékának kitűnő a vízminősége. Azonban egyre több olyan hangot hallani, amely azt követeli Európától, hogy az értékelési kritériumait gondolja át, mert az európai hatóságok csak a bakteriális szennyezettséget mérik, a kémiait nem – derül ki az Arte anyagából.

Ezt a műsort az Arte európai platform készíti, és az EMOVE Hálózat nevű európai médiatársuláson keresztül 9 nyelven teszi elérhetővé. A hálózatot az Arte koordinálja, és a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a litván Ir, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a Telex is tagja. A társulás uniós finanszírozásban részesül, miután a DG CNECT „európai médiaközpontok” létrehozására irányuló felhívást tett közzé az EU-s multimédia-cselekvések keretei közt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!