Egy Hamász-parancsnok is meghalhatott egy izraeli légicsapásban Ciszjordániában

2024. augusztus 3. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Ciszjordániában egy járműre mért izraeli légicsapásban öten meghaltak, köztük a Hamász egyik parancsnoka – jelentette a WAFA palesztin hírügynökség, írja a Guardian.

Az izraeli hadsereg egyelőre csak annyit közölt, hogy légicsapást hajtott végre egy militáns sejt ellen a ciszjordániai Tulkarm város környékén. A Hamász által kontrollált WAFA szerint a csapást egy harcosokat szállító járműre mérték, a támadásban a Hamász tulkarmi brigádjainak egyik parancsnoka is meghalt. A négy másik áldozat kilétét nem közölték.

Az amerikai hadsereg pénteken bejelentette, hogy további vadászgépeket és haditengerészeti hadihajókat telepít a Közel-Keletre. Ez arra utal, hogy Washington arra készül, hogy Irán és regionális szövetségesei beváltják ígéretüket, és reagálnak Iszmail Haníje Hamász-vezér teheráni meggyilkolására. A növekvő feszültségek miatt egyre több nagy légitársaság törölte a Tel-Avivba és Bejrútba irányuló járatait, köztük a Lufthansa, a Delta és az Air India.

Pénteken Franciaország felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Iránt és Ciprust. Lengyelország pénteken azt tanácsolta az állampolgárainak, hogy ne utazzanak Libanonba, Izraelbe és Iránba.

Pénteken a Wizz Air is bejelentette, hogy augusztus 4-ig felfüggesztik az Izraelbe és Jordániába tartó járataikat a „térségben eszkalálódó helyzet” miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!