Elsőre nem akarta megcsókolni a kezét, ezért Erdoğan pofon legyintett egy kisfiút

2024. július 30. – 13:06

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan egy július 27-i rendezvényen a színpadon fogadott egy kisfiút, aki elsőre bizonytalankodva nézett a török államfőre, amint az a szája elé tartotta a kezét, ezért Erdoğan megpaskolta a gyerek arcát, aki erre engedelmesen megcsókolta a feléje nyújtott kezet, majd meg is ölelte a török vezetőt.

Erdoğan a hivatalos honlapja szerint abból az alkalomból tartott beszédet az észak-törökországi Rize városában, hogy elkészültek a 2021-es árvízkatasztrófa utáni újjáépítés során felhúzott házak. A városban összesen 368 lakóépületet és 31 üzletet, valamint óvodákat és iskolákat adtak át.

Az ünnepségen Erdoğan két kisfiút is a színpadra hívott, az ezt dokumentáló felvételek azóta futótűzként terjednek az interneten. Ezeken ugyanis az látszódik, hogy a török elnökhöz elsőként odaérő fiatalabb kisfiú először mintha nem igazán tudná, mit kell kezdenie Erdoğan felé nyújtott kezével (Törökországban egyébként bevett köszöntési forma a kézcsók, ami az idősek iránti tisztelet jele), ezért a török elnök megpaskolta az arcát. A kisfiú erre először megrázta, majd meg is csókolta az elnök kezét. Ekkorra odaért az idősebb fiú is, aki egyből megölelte Erdoğant (amihez a kisebbik fiú is csatlakozott), majd kezet csókolt neki. A török elnök ezután mindkettejüknek átadott valamit. Bár az a felvétel alapján nem egyértelmű, hogy mit, a Times of India azt írja, pénzt.

Ezután egy csoportképre is beállt a két kisfiúval és – feltehetően – a szüleikkel, akiknek átadta az újjáépített otthonuk kulcsát. Eközben játékosan a másik kisfiú arcát is megpaskolta.

A rövid jelenet a török állami hírügynökség hivatalos közvetítésén is látható 23:30-tól:

A török elnök nem először viselkedik elfogadhatatlan módon gyerekekkel. Pár éve egy rendezvényen egy látványosan unatkozó kisfiú feje búbját kopogtatta meg, 2016-ban pedig két aleppói gyereket ültetett az ölébe, akiket a gondosan begyakorolt köszönőbeszédük után meg is ölelgetett és puszilgatott. Tavaly egy rendezvényen a saját unokájának az arcát is megpaskolta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!