14 nap után találtak rá egy eltűnt ohiói férfira egy Kentucky állambeli erdőben

2024. július 28. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

14 nap után találtak rá egy eltűnt ohiói férfira egy erdőben Kentucky államban. Scott Hernnek július 6-án veszett nyoma. A mentőcsapat már kezdte feladni a reményt, amikor cipőnyomokra és egy túrabot nyomaira figyeltek fel a földön egy patak közelében, írja a CNN.

A 48 éves férfi a Red River Gorge kanyonjait szerette volna felfedezni. A helyi erdészet szolgálat egyik alkalmazottja látta is a férfi kocsiját leparkolva a területen július első szombatján. Amikor egy héttel később ismét azon a környéken járt, feltűnt neki, hogy Hern autója még mindig ott áll. Ekkor állt össze a kép, hogy az ohiói férfi, akinek az eltűnését a családja már napokkal korábban jelentette a rendőrségen, az erdőben veszett el. Az akcióban több kutyás mentőalakulat vett részt, tűvé tettek mindent, de mindhiába, nem találták meg Hernt.

Július 20-án a Wolfe megyei kutató- és mentőcsapat egyik tagja, Eric Wolterman azt írta a szervezet Facebook-oldalára, hogy ez az utolsó nap, amikor útnak indulnak Red River Gorge-ba. Wolterman a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy a terület északi részén kutattak ismét, hátha találnak életre utaló jeleket, amikor cipőnyomokat vettek észre a földön, majd egyszer csak azt hallották, hogy valaki segítségért kiállt.

Hernre egy szikla alatti búvóhelyen találtak rá nagyon rossz állapotban. A férfi súlyosan dehidratált volt, nem tudott lábra állni és a teste tele volt rovarcsípésekkel. Hern a hatóságoknak azt mondta, hat palack vízzel indult útnak. Miután azok elfogytak, nem tudott semmit sem inni, a szája pedig annyira kiszáradt, hogy enni is képtelen volt.

Mivel túl bonyolult és veszélyes lett volna az eltűnt túrázót kézben kicipelni, Hernt végül egy helikopter segítségével hozták ki az erdőből, és szállították kórházba. A Wolfe megyei mentőalakulat július 23-án megosztott egy képet a már mosolygós Hernről, akinek egyelőre egy járókeret segít a járásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!