Kamala Harris Netanjahunak: „Itt az ideje, hogy ez a háború véget érjen”

2024. július 26. – 06:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Őszinte és konstruktív” megbeszélést folytatott Kamala Harris amerikai alelnök Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel a BBC beszámolója szerint. A találkozónak azért van jelentősége, mert Joe Biden visszalépése után várhatóan Harris lesz a demokraták jelöltje a novemberi elnökválasztáson.

Harris és Netanjahu találkozóján a beszámolók szerint az alelnök keményebb hangot ütött meg, mint Biden. Harris „komoly aggodalmát” fejezte ki a gázai áldozatok miatt, és közölte Netanjahuval, hogy nem mindegy, hogyan védekezik Izrael.

„Itt az ideje, hogy ez a háború véget érjen” – mondta Harris a Fehér Házban folytatott személyes megbeszélésük után.

Harris hangsúlyozta a kétállami megoldáshoz vezető út szükségességét is, miközben felszólította az amerikaiakat, hogy legyenek tisztában a konfliktus „árnyaltságával”.

Netanjahu csütörtökön, még mielőtt Harrisszel beszélt volna, találkozott Bidennel is.

Netanjahu találkozóira a Fehér Házban egy nappal azután került sor, hogy a kongresszusban az izraeli kormányfő szenvedélyes beszédet mondott. Netanjahu „teljes győzelmet” ígért a Hamász ellen, miközben több ezer palesztinbarát tüntető demonstrált az épület előtt.

Az izraeli miniszterelnökre otthon és külföldön egyaránt nyomás nehezedik, hogy vessen véget a kilencedik hónapja tartó izraeli-gázai háborúnak – jegyzi meg a BBC.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!