Kigyulladt, majd lezuhant egy repülőgép Nepálban, legalább 18 ember meghalt

2024. július 24. – 10:53

Kigyulladt, majd lezuhant egy repülőgép Nepálban, legalább 18 ember meghalt
Nepáli tűzoltók és katonák mentőakció közben, miután a Saurya Airlines repülőgépe lezuhant Katmandu Tribhuvan nemzetközi repülőterén 2024. július 24-én – Fotó: Nepáli rendőrség / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 18 ember meghalt, amikor szerdán a nepáli fővárosban, Katmanduban felszállás közben kigyulladt egy repülőgép, majd lezuhant – írja a BBC. A Tribhuvan nemzetközi repülőtéren történt szerencsétlenség egyetlen túlélője az egyik pilóta, akit jelenleg kórházban kezelnek. A halottak között nepáli állampolgárok, és egy jemeni származású utas is van.

Az MTI azt írja, hogy a Saurya Airlines gépével szerelők utaztak volna Pokharába egy másik gép javítása miatt. A hatósági közlemények szerint a szerencsétlenség pár perccel azután történt, hogy a gép felszállt, ezután tűz és füst borította be a gépet és az eget. Az illetékesek a baleset okát egyelőre nem tudták megállapítani.

Nepálban korában is történtek már hasonló tragédiák. 2023 januárjában legalább 72 ember vesztette életét, amikor a Yeti Airlines repülőgépe lezuhant. Később kiderült, hogy a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy a pilóták tévedésből lekapcsolták az áramot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!