Leszúrtak egy brit katonát Kentben, a támadó mentális problémákkal küzdhet

2024. július 24. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy 24 éves férfit, aki kedd este leszúrt egy egyenruhás katonatisztet az angliai Kentben, a gillinghami laktanya közelében – írja a SkyNews. A hatóságok több kést is találtak a támadás helyszínén. A kenti rendőrség közölte, hogy a 40 éves katonát mentőhelikopterrel szállították kórházba, az állapota súlyos, de stabil.

Egy szemtanú a SkyNewsnak azt nyilatkozta, hogy hangos kiabálást hallott az utcáról, az ablakához rohant, és az látta, hogy egy férfi kést szúr egy földön fekvő katonába. Azt mondta, a maszkos támadó ezután mopedre ült, és elmenekült. Egy másik szemtanú azt mondta, egy női kiáltást is hallott. Később kiderült, hogy a katona felesége sikoltott. „Azt hajtogatta, hogy leszúrták a férjét, és van-e itt valaki, aki tud segíteni” – emlékezett vissza a szemtanú.

A Guardian azt írja, a rendőrség szerint nem terrorista akció volt, a támadónak mentális problémái lehetnek.

Keir Starmer brit miniszterelnök az üggyel kapcsolatban azt fogalmazta meg egy X-posztban, hogy megdöbbentették a történtek, és gyors felépülést kívánt a támadás áldozatának.

Frissítés június 25.: A SkyNews friss információi szerint vádat emeltek gyilkossági kísérlet miatt a 24 éves késelő, Anthony Esant ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!