Cápa támadt a szörfösre, aki egy hullámmal még kijutott a partra, később a lábát is kisodorta a víz

2024. július 24. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

A 23 éves Kai McKenzie-t kedden délelőtt támadta meg egy 3 méteres fehér cápa, amikor az új-dél-walesi Port Macquarie közelében szörfözött, írja a BBC. A férfi látta, hogy közeledik a cápa és fel is vette vele a harcot, de elvesztette a jobb lábát. A támadás után a szörfösnek óriási lélekjelenléttel sikerült elkapnia egy hullámot, és kijutnia a szárazföldre. Szerencsére a parton tartózkodott egy nyugdíjas rendőr, aki a kutyája pórázát használta rögtönzött érszorítóként, így állítva el a vérzést. McKenzie-t kórházba szállították.

Egy órával később a szörfös lábát partra sodorta a víz. A helyiek a végtagot jég közé helyezték, és elvitték a kórházba. Most az orvosok azt vizsgálják, vajon vissza tudják-e varrni a végtagot. McKenzie állapota továbbra is súlyos, de stabil, hála a rendőr gyors beavatkozásnak, amivel megmentette a szörfös életét.

A hatóságok most drónok és egy speciális cápacsapda segítségével próbálnak a cápa nyomára jutni. Múlt héten 15 fehér cápát észleltek Port Macquarie-ban a cápafigyelő rendszer segítségével.

McKenzie csak nemrég tért vissza a sporthoz, miután komoly nyaksérülést szenvedett, és kénytelen volt szünetet tartani. A család egy barátja közösségi gyűjtésbe fogott a műtét és a rehabilitációs kezelések költségeinek fedezésére, szerdán 1500 támogató segítségével már túl is lépték az elérni kívánt 100 ezer dollárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!