Alkoholmentes sörkertet nyitnak az Oktoberfest hazájában, Münchenben

2024. július 17. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Megváltoztak a fogyasztási szokások a szórakozóhelyeken, egyre kevesebben isznak sört Németországban – ezt jelzi, hogy a világhírű Oktobertfestnek otthont adó München megnyitja első alkoholmentes söröket árusító sörkertjét (Biergarten). A bajor főváros főpályaudvarához közeli Die Null (The Zero) kizárólag üdítőitalokat, koktélokat, gyümölcsleveket, vizet és alkoholmentes söröket szolgál majd fel vendégeinek, hogy kevésbé legyen bűzös és zajos a főpályaudvar környéke, írja a Guardian.

A sörkertet a közeli éttermek, szállodák és kulturális helyszínek üzemeltetői közösen igazgatják majd. A menteskertet azért hozzák létre, mert régóta zavarja őket a vonatokból áramló, mértéktelen mennyiségben italozó turista.

A menteskert vendégei vihetnek magukkal ételt is, a helyszínen pedig ingyenes műsorok, zenekarok, kórusok és szólóművészek lépnek majd fel, de lesznek DJ-k vagy ifjúsági bulik is. München célja, hogy a területet modernizálják, és ismét méltó helyet kapjon a lakosság körében – közölte a városvezetés.

Florian Schönhofer bártulajdonos, a Die Null egyik támogatója szerint a vállalkozás célja nem az, hogy végleg elforduljon az alkoholtól, hanem megmutassa, hogy vannak vonzó alternatívák. Arra készül, hogy bár a tervek pozitív fogadtatásra leltek, veszteségesek lesznek, mert míg sörből könnyen lecsúszik 8-10 pohár is, addig gyümölcsléből kevesen isznak egy-két pohárnál többet.

A Die Null, amelyet a város polgármestere, Dieter Reiter nyit meg, szeptember 15-ig üzemel majd, alig egy héttel az Oktoberfest kezdete előtt.

A német sörfogyasztás az 1990-es évek óta csökkenő tendenciát mutat. Az egy főre jutó átlagos évi 88 literes fogyasztással Németország lemaradt szomszédai, Csehország, Ausztria és Lengyelország mögött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!