Három túrázó is meghalt amerikai nemzeti parkokban az extrém hőség miatt

2024. július 16. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Három túrázó halt meg a hétvégén az Egyesült Államokat sújtó rendkívüli hőhullám miatt Utah államban és több nemzeti parkban, írja az AP News. Egy 52 éves amerikai férfi és 23 éves lánya pénteken halt meg a Canyonlands Nemzeti Parkban, amikor eltévedtek a 13 kilométeres Syncline Loop nevű túraútvonalon, és elfogyott a vizük a 37,8 fokos hőségben. A Nemzeti Parkszolgálat a legnehezebb útvonalnak nevezi a túrát. A parkszolgálat parkőrökkel és a helikopteres személyzettel kezdte meg az eltévedt túrázók keresését péntek kora este, de már holtan találták őket. A San Juan megyei seriff hivatala hétfőn azonosította őket. Szombaton pedig egy 30 éves nőt is holtan találtak a Snow Canyon parkban.

Az Egyesült Államokat rendkívüli hőség sújtja, ami hétfőn több mint 150 millió embert érintett. Több, a hőséggel összefüggő halálesetet is azonosítottak, köztük egy motorost, aki július 6-án halt meg a kaliforniai Halál-völgyben, ahol a hőmérséklet elérte az 53,3 fokot, az arizonai Grand Canyon Nemzeti Parkban pedig három ember halt meg június vége óta.

A hónap eleje óta országszerte többtucatnyi városban mértek abszolút vagy szezonális hőmérsékleti rekordot. Nevadában, Las Vegasban július 7-én 48,9 Celsius-fokot mértek, ami a valaha mért legmagasabb hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!