Robbanóanyagokat találtak Trump merénylőjének kocsijában és lakásán

2024. július 14. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség robbanóanyagokat (más források szerint robbanószerkezeteket) talált a Donald Trump elleni merényletet elkövető, majd a helyszínt biztosító mesterlövészek által lelőtt Thomas Matthew Crooks autójában – írja a Wall Street Journal. A CNN szerint Crooks otthonát is átkutatták, és ott is találtak robbanóanyagokat. Crooks a kampányesemény helyszínétől nagyjából 50 kilométerre, egy Bethel Park nevű pennsylvaniai kisvárosban élt. A merénylő autója a robbanóanyagokkal a kampánygyűlés közelében parkolt, egyelőre nem tudni, mi volt Crooks terve, ha sikerült volna élve eljutnia a kocsiig.

A merényletben használt fegyver pontos típusát egyelőre nem tették közzé, csak annyit tudni, hogy egy AR-15 jellegű félautomata gépkarabély volt. Ez az amerikai hadseregben is használt M16-os kereskedelmi forgalomban kapható, polgári változata, sok verziója létezik, több millió van belőlük közkézen Amerikában. Crooks fegyverét az apja vásárolta, legálisan.

A New York Post azt írja, a merénylet után a rendőrség rengeteg bejelentést kapott a kampánygyűlés helyszínén levő, gyanús csomagokról, amikben bombát sejtettek az emberek, de a technikusok egyelőre nem találtak robbanószerkezetet ezekben.

A támadó motivációjáról és hátteréről egyelőre nem sokat tudni, mindenesetre az FBI szerint egyedül hajtotta végre a merényletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!