Gyermekpornó miatt tartóztattak le egy amerikai bestsellerírót

2024. július 12. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy New Hampshire-i bestseller írót tartóztattak le szerdán – közölte a helyi rendőrség. A 64 éves Brendan DuBoist gyermekpornó birtoklásával gyanúsítják, derül ki a Yahoo híréből.

Az ügy még márciusra nyúlik vissza, a rendőrség akkor közölte, hogy az Internet Crimes Against Children Taskforce nevű munkacsoporttal közösen nyomozást indítottak egy nyomozást.

Ebben a nyomozásban került képbe DuBois, akinél házkuztatást is tartottak. A férfi szerdán adta fel magát a rendőrségen. (A rendőrségi fotón egyébként egy óriási monokli látszódik rajta, ám a közleményből nem derül ki, hogy a sérülést mikor és hogyan szerezhette.)

Dubois a honlapján 29, többségében bestseller regények szerzőjeként ír magáról, James Patterson krimiíróval is több könyvet írt közösen.

„Mélységesen felkavartak minket a Brendan DuBois ellen felhozott súlyos vádak” – mondta a Severn River Publishing szóvivője. „Bár tiszteletben tartjuk a jogi eljárást, úgy döntöttünk, hogy azonnal felfüggesztjük DuBois könyveinek promócióját és értékesítését. Úgy gondoljuk, hogy ezek a lépések szükségesek ahhoz, hogy fenntartsuk értékeinket, és megőrizzük olvasóink, szerzőink és a kiadói közösség bizalmát” – közölte a kiadó.

DuBois-t előzetes letartóztatásba helyezték, a tervek szerint július 11-én vád alá helyezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!