Pünkösdista templomnak ment neki szándékosan teherautójával egy férfi Ausztriában

2024. július 9. – 07:03

Másolás

Vágólapra másolva

Teherautóval nekihajtott egy férfi hétfőn az Alsó-Ausztria mödlingi járásában található Brunn am Gebirge osztrák mezőváros egyik templomának – közölte Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő közlése alapján az MTI. A tájékoztatás szerint a 32 éves román férfi szándékosan cselekedett, ezért az osztrák hatóságok szerint a vallási indíték nem zárható ki. Baumschlager szerint a férfi nem tanúsított ellenállást elfogásakor, és arról beszélt, az egyház tönkretette az életét.

A templomban komoly károk keletkeztek, omlásveszély is fennáll. A rendőrségi szóvivő szerint az elkövető többször is nekihajtott hátramenetben az épületnek. A történtek idején hárman – egy lelkész és két másik személy – tartózkodott ott, ők nem sérültek meg, egy járókelő viszont könnyebb sérülést szenvedett. A Kronen Zeitung osztrák lap szerint az elkövető egy 12 tonnás teherautóval hajtott neki az Elim pünkösdista templomnak.

A 2020 óta Ausztriában élő román férfi Bécsből menet közben több járművet is súrolt teherautójával. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, és kihallgatja. Nem zárható ki, hogy kábítószer, illetve alkohol behatása alatt állhatott.

A nyomozást kezdetben ugyan a tartományi nyomozóhivatal indította az ügyben, időközben azonban azt átvette az állambiztonsági és szélsőségek elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi hivatal (LSE). Az érintett férfi már néhány hete is feltűnően viselkedett a pünkösdista templomban, ahol széttépett egy Bibliát.

Az Elim pünkösdista közösség honlapján található információk szerint a közösséget Romániából származó egykori politikai menekültek alapították az 1980-as években.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!