Nemi erőszak miatt ítéltek el egy nepáli férfit, akit sokan Buddha reinkarnációjának hisznek

2024. július 1. – 21:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú ellen elkövetett nemi erőszak miatt börtönbüntetésre és 3700 dolláros (1,3 millió forint) kártérítésre ítéltek egy nepáli férfit, akiről korábban ezrek hitték azt, hogy Buddha reinkarnációja – írja az MTI az illetékes nepáli bíróság alapján.

Ram Bahadur Bomjont egykor sokan „Buddha fiúnak” ismerték. A férfit négy év körözés után Nepál fővárosában, Katmanduban kapták el idén januárban menekülés közben. Ram Bahadur Bomjont azzal gyanúsították, hogy szexuális visszaéléseket követett el, illetve köze lehet négy olyan ember eltűnéséhez, akik követői voltak korábban. Őrizetbe vételekor 227 ezer dollár (több mint 82 millió forint) értékű nepáli és 23 ezer dollár (8,2 millió) értékű külföldi bankjegyet találtak nála.

A 34 éves férfi fiatal tinédzserként „Buddha fiúként” vált híressé Délnyugat-Nepálban. 2005-ben

a követői szerint napokig képes volt víz, étel és alvás nélkül mozdulatlanul meditálni.

A buddhista iskolák azonban kezdettől fogva kétségbe vonták az állításait. Bár a hívein elkövetett szexuális zaklatásokkal kapcsolatos hírek, és vádak megjelenése után a népszerűsége jelentősen csökkent, az ország déli részén a mai napig is vannak olyan táborai, ahová ezrével járnak a követői imádkozni. Az ország déli részén fekvő Sarlahi bíróságának egyik tisztségviselője hétfőn bejelentette: az egykori „Buddha fiúnak” 70 nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy megfellebbezze az elsőfokú ítéletet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!