Maszkos fegyveresek nyitottak tüzet egy franciaországi esküvőn a násznépre, egy ember meghalt

2024. július 1. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt, öt másik pedig megsebesült Északkelet-Franciaországban, miután álarcos fegyveresek tüzet nyitottak egy esküvői szertartáson – írja a Guardian. A hatóságok szerint a támadásnak kábítószer-kereskedők közötti leszámoláshoz lehetett köze.

A fegyveresek vasárnap éjjel nyitottak tüzet a nagyjából 100 fős násznép tagjaira Thionville-ben, majd elmenekültek a helyszínről. Két ember súlyosan megsérült, egyikük állapota válságos.

A lap rendőrségi források alapján azt írja, éjjel negyed kettő körül egy csapatnyi vendég kiment a lagzinak helyet adó Château-de-Gassion elé, hogy dohányozzanak, akkor nyitott rájuk tüzet három fegyveres egy járműből, majd elhajtottak.

Rendőrök dolgoznak a lövöldözés helyszínén a kelet-franciaországi Thionville-ben, 2024. június 30-án – Fotó: Jean-Christophe Verhaegen / AFP
Rendőrök dolgoznak a lövöldözés helyszínén a kelet-franciaországi Thionville-ben, 2024. június 30-án – Fotó: Jean-Christophe Verhaegen / AFP

Rendőrségi források szerint a thionville-i támadásnak kábítószer-kereskedők közötti leszámoláshoz lehetett köze. A thionville-i ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett gyilkosság és bűnszövetkezetben elkövetett gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást – írja a Le Républicain Lorrain. A lap szerint erre két dolog adott okot. Az egyik, hogy az áldozatok mindegyike ismert volt a hatóságok előtt, többüket kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el korábban, és néhányan közülük részt vehettek a tavaly szeptemberi metz-nordi lövöldözésben is, amelyben három ember sérült meg. A másik, hogy a támadók felkészülten és szervezetten, feltehetően konkrét személyek ellen hajtották végre a támadást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!