Megijedtek egy busztól, elszabadult három ló London belvárosában

2024. július 1. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Elszabadult a hadsereg három lova London belvárosában hétfő reggel. A Sky News azt írja, az incidens gyakorlat közben történt, rendőrök és katonák együtt dolgoztak az állatok „gyors és biztonságos” befogásán. A baleset oka az volt, hogy a gyakorlatot vezető lovat (ezt csak vezették, nem ült rajta senki) megijesztette egy busz; két lovas a földre esett, a három ló pedig elszabadult. A lovak Household Cavalryhoz tartoznak, amely a brit hadsereg egyik legmagasabb rangú ezrede.

Az állatok a Seville úttól a South Eaton térig futottak, itt az egyik lovat sikerült befogni, a másik kettő a Vauxhall hídig folytatta az utat, mielőtt őket is megállították. A Védelmi Minisztérium megerősítette, hogy mindegyik lovat sikerült begyűjteni, 10 óra előtt 5 perccel visszatértek a Hyde Park melletti laktanyába. A katonák egyike sem sérült meg, az egyik ló kisebb sérüléseket szenvedett, miután nekiütközött egy autónak (erről videó is készült).

Három hónapja hasonló baleset történt: öt ló szabadult el a belvárosban a Household Cavalry reggeli gyakorlatáról, akkor csak délután egyre sikerült az összeset megfékezni. A felvételek alapján az egyik ló vérzett is, egy parkoló turistabusz szélvédőjének ütközött neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!