Két nap alatt öten haltak vagy sérültek meg az Alpokban

2024. június 29. – 18:38

Másolás

Vágólapra másolva

Két nap alatt öt hegymászó szenvedett súlyos vagy halálos balesetet a francia Alpokban. Az áldozatok között van cseh, lengyel, tajvani és olasz is. Az erős havazás miatt főként a Mont-Blanc-hegységben érte baleset a mászókat, írja a Figaro.

A Val d'Aosta alpesi mentőszolgálat az AFP-nek arról számolt be, hogy szerdán egy hegymászó miatt kellett beavatkozniuk, aki a Miage-gleccsernél egy szakadékba csúszott és meghalt. Csütörtökön egy másik hegymászó zuhant több száz métert, ugyanezen a napon, ugyanígy halt meg egy lengyel állampolgár is. Szintén csütörtökön tévedt el egy cseh túrázó, az ő testét pénteken találták meg.

„Ezen a télen nagy hó esett a tengerszint feletti magasságban, amely elzárta az ösvények egy részét. Az elmúlt napokban ezért sok balesetet láttunk” – mondta Stéphane Narbaud, a mentőcsapat másodparancsnoka. Hozzátette, indokoltnak látnák, hogy a túrázók máskorra halasszák kirándulásukat, mert pénteken és szombaton vihar, heves csapadék és széllökések is rontották a hegymászók helyzetét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!