Több mint 10 napja keresnek egy fiatal brit turistát Tenerifén

2024. június 28. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Kanári-szigetek rendőrsége önkénteseket toboroz, hogy szombaton együtt próbáljanak megtalálni egy 19 éves brit turistát, aki másfél hete adott magáról utoljára életjelet. Jay Slater egy fesztiválon volt Tenerife déli részén, június 17-én onnan igyekezett haza a szállására, de nem érkezett meg. Június 17-én reggel még felhívta egy barátját, és elmondta, hogy úton a bérelt szállásuk felé elveszett a hegyekben, nincs nála víz és a telefonja is mindjárt lemerül. Azóta nem találják.

Slatert egy Masca nevű falu környékén keresik. A helyiek szerint nem Slater az első, aki eltűnt ezen a környéken, és volt, akinek a testét csak hónapokkal később találták meg.

Forrás: Gofundme
Forrás: Gofundme

A fiatal brit turistát speciális kutyás kutatóegységek már napok óta keresik, de hiába, ezért a rendőrség szombat reggeltől a lehető legnagyobb erővel szeretné átfésülni a környéket. Ehhez viszont önkéntesekre van szükségük, akik szombat reggel 9-től Masca környékének összes lehetséges ösvényét, szakadékát, minden zugát átvizsgálnák.

A fiatal családja már eltűnésének másnapján Tenerifére utazott, barátai pedig Gofundme oldalt indítottak a keresés finanszírozására. Ezen eddig több mint 41 ezer font, vagyis több mint 19 millió forint gyűlt össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!