Filmbe illő drámaisággal omlott be egy focipálya Illinois államban

2024. június 28. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egyik pillanatról a másikra beszakadt egy focipálya közepe az Illinois állambeli Altonban, a Gordon Moore Parkban, a pálya közepén bombarobbanásra emlékeztető víznyelő keletkezett, írja a Guardian. A föld szerdán nyílt meg a mészkőbánya fölött kialakított pálya közepén, parkot figyelő kamera felvételén látszik, hogy egy oszlopot is elnyel a nagyjából 30 méter széles és 9 méter mélyen kialakult kráter. A pályán nem tartózkodott senki, a parkot bezárták, és minden sporteseményt elhalasztottak.

A bányát üzemeltető New Frontier Materials közleményéből kiderül, hogy felszínsüllyedés történt. A Marquette Katolikus Gimnázium sportklubjának vezetője, Brian Hoener az Alton Telegraphnak elmondta, hogy az omlás hatásai sokkal rosszabbak is lehettek volna. „A múlt héten ilyenkor 60-70 ember volt kint a pályán a focitáborunkban” – fogalmazott.

Tanulmányok szerint egyre gyakrabban alakulnak ki hasonló víznyelők, ennek oka lehet a klímaváltozás is. Pár éve egy mexikói farmon történt hasonló eset, akkor a víznyelő pereme elért egy lakóházat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!