Vízhiány volt Capri szigetén: még vécére se tudtak elmenni a turisták

2024. június 22. – 17:49

Vízhiány volt Capri szigetén: még vécére se tudtak elmenni a turisták
Turisták várakoznak Nápolyban, hogy Capri szigetére utazhassanak 2024. június 22-én – Fotó: Ciro De Luca / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva


A vízhálózat meghibásodása miatt vízhiány van az olaszországi Capri szigetén, emiatt a turizmust is korlátozni kellett, írja az Ansa. A polgármester szombat délután vészhelyzetet hirdetett, a turisták közül eleve csak azok szállhatnak partra, akik igazolni tudják, hogy szállást foglaltak a szigeten. Az egynapos látogatásra érkező kirándulók viszont szívnak, ők nem léphetnek a szigetre. Mivel a szállásfoglalást már a pénztárnál be kell mutatni, a Sorrentói-öböl, a szomszédos szigetek és Nápoly kikötőiben is sorok alakultak ki.

A vízhiány oka, hogy a Sorrentói-félszigetet és Caprit ellátó főhálózati vezeték csütörtökön meghibásodott. A javítási munkálatokat ugyan a tervezett határidőn belül elvégezték, azonban az újraindítás után egy levegőbuborék akadt az egyik csőben. Emiatt több település azóta sem jut vízhez.

Jelenleg a sziget egyes részein van víz, de a hatóságok a lakosságot arra kérik, csak a legszükségesebb dolgokhoz használjanak belőle. A legtöbb szállodának saját tartályai vannak – ahogy ez Olaszországban sok helyen szokásos, a legtöbb ház is saját tartályból kapja a vizet, amit hajnalban teleszivattyúznak –, de az emberek elővigyázatosságból megrohamozták a boltokat, hogy bespájzoljanak a palackozott ivóvízből. Sok helyen bezárták a vécéket is, így nem a legkellemesebb dolog most kirándulni az egyik legszebb olasz szigeten.

Frissítés: Szombaton este elhárították a vezeték hibáját, és feloldották a korlátozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!