Egyetlen milliárdos 50 millió dollárt adott Trump kampányára

2024. június 21. – 06:10

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump elnökválasztási kampánya 50 millió dolláros támogatást kapott Timothy Mellon konzervatív milliárdostól – derült ki egy csütörtökön benyújtott szövetségi jelentésből a BBC beszámolója szerint.

A „MAGA Inc” nevű Super-Pac alap a szövetségi választási bizottságnak jelentette le, hogy a múlt hónapban több mint 68 millió dollárt vett fel adományozóktól.
A Reuters jelentése szerint Mellon a pittsburghi székhelyű Mellon bankárcsalád örököse 50 millió dollárt adott. További 10 millió dollár Liz és Dick Uihlein milliárdosoktól érkezett.

Az amerikai média arról számolt be, hogy Mellon egy nappal azután küldte az adományt, hogy Trumpot 34 vádpontban elítélték üzleti feljegyzések meghamisítása miatt a New York-i csempészpénz-perében.

Mellon volt Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt legnagyobb adományozója is, legalább 20 millió dollárt adományozott a Kennedy-párti American Values Super-Pac-nek.

A Forbes becslése szerint a Mellon család vagyona mintegy 14,1 milliárd dollár.
Eközben a Reuters arról számolt be, hogy a milliárdos Mike Bloomberg közel 20 millió dollárt adott Biden támogató csapatoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!