„Alva járt” – ezzel védekezett az a brit tinédzser, aki kalapáccsal támadt rá diáktársaira és az iskolai gondnokra

2024. június 21. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva


Három gyilkossági kísérletben bűnösnek mondták ki azt a 17 éves devoni fiút, aki június 9-én kalapáccsal támadt két diáktársára és a gondnokra, Henry Roffe-Silvesterre, miközben aludtak a brit Blundell's magániskolában, írja a Guardian. A két tanuló koponyatörést szenvedett, Roffe-Silvester pedig hat ütést kapott a fejére.

Az akkor 16 éves tinédzser elismerte tettét, de azt állította, hogy alva járt, ezért nem vonható felelősségre. Az ügyészség szerint azonban a tinédzser „gyilkos dühében” verte meg kalapáccsal diáktársait és a gondnokot, és a támadás előtt kiskorú sorozatgyilkosokról szóló történeteket olvasott, gyilkossági módszerek után kutatott, sőt annak is utánanézett, hogy a börtönben tisztelik-e a sorozatgyilkosokat.

A fiú tárgyalása az exeteri bíróságon zajlott nyolc héten át, amely során az is kiderült, hogy nem ő volt az első tanuló, akitől fegyverként is használható eszközöket, például kalapácsot koboztak el az intézmény fenntartói. A tárgyaláson arra is fény derült, hogy a devoni tinédzser összeveszett egyik áldozatával, aki állítólag kinevette őt egyik iskolai projektje miatt. A támadásról a Blundell’s egyik munkatársa azt mondta: „Olyan volt, mint egy jelenet egy horrorfilmből.”

A fiú ügyvédje, Kerim Faud KC azt mondta, a támadó tinédzser az alvásmegvonástól teljesen kikészült, nagy nyomás nehezedett rá a vizsgák miatt, és azt is megemlítette, hogy állítólag egy felnőtt is zsarolta őt, akit az interneten keresztül ismert meg.

Amikor vallomást tett, a fiú arról beszélt, hogy a támadás napján lefeküdt aludni, és a következő emléke annyi, hogy a „szoba csupa vér”. A bíróságnak azt mondta, azért vannak kalapácsai, hogy egy esetleges zombiapokalipszis esetén tudjon mivel védekezni. A Guardian szerint a fiú teljes mértékben hisz abban, hogy ennek az esélye reális, nem csupán egy buta fantázia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!