Észak-koreai katonák lépték át a két Korea közötti határt, Szöul szerint véletlen történt

2024. június 18. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Átlépte több tucat észak-koreai katona a két Koreát elválasztó katonai demarkációs vonalat kedden, majd a dél-koreai határőrök figyelmeztető lövései nyomán visszatértek a határ északi oldalára – írja az MTI.

A dél-koreai hadsereg vezérkara szerint a katonák nem szándékosan, hanem a demarkációs vonal közelében lévő taposóaknák felrobbanása miatt menekültek át a határ déli részére.

Észak-Korea több hónapja igyekszik elbontani az országot Dél-Koreával összekötő utakat és vasúti útvonalakat, valamint Szöul értesülése szerint aknákat is telepít a területre.

A dél-koreai egyesített vezérkar főnöke emellett figyelmeztetett arra is, hogy az észak-koreai hadsereg az utóbbi időben több, a határ megerősítésére irányuló munkába kezdett, amelynek egyik célja vélhetően észak-koreai katonák Dél-Koreába menekülésének megakadályozása.

Június 9-én már történt a mostanihoz hasonló incidens, akkor 20 észak-koreai katona jutott át a két Koreát elválasztó demilitarizált övezeten, de a dél-koreai oldalról érkező figyelmeztető lövések után visszatértek a határ északi oldalára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!