Lőszerrobbanásban kilenc ember megsérült Csehországban

2024. június 17. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek – jelentette be a cseh hadseregre hivatkozva az MTI.

A helyszínre érkezett egy katonai és két polgári mentőhelikopter, amelyek személyzete segítséget nyújtott a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett – közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője. Mikisková későbbi bejelentése szerint kilenc ember sérült meg gránátok robbanása következtében. Két sérültet mentőhelikopter szállított egy olmützi kórházba, a többieket pedig mentőautókkal vitték különböző kórházakba.

A hadsereg honlapja szerint gyakorlat lehetett a központban, mert hétfőn az egész területet előre lezárták, a környező települések lakosságát pedig arra figyelmeztették, hogy emelkedni fog a zajszint – írja a CTK cseh hírügynökség. Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja, amelynek területén már többször előfordult baleset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő Brdy kiképzőközpontban történt robbanás. A gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben egy katona meghalt, egy másik pedig megsérült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!