Több milliárd eurónyi kokaint fogtak a rendőrök a hamburgi kikötőben

2024. június 15. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Rekord nagyságú, több milliárd eurót érő kokainszállítmányt fogtak a német nyomozók Hamburg kikötőjében – írta meg az MTI. A nagyjából 35 tonnás kokainszállítmány Dél-Amerikából érkezhetett Európába.

A most bejelentett drogfogást még tavaly hajtották végre a rendőrök, néhány nappal ezelőtt házkutatásokat is tartottak, és hét elfogatóparancsot adtak ki a több tartományra kiterjedt akcióban.

A hamburgi kikötőben évről évre egyre nagyobb kokainszállítmányokra bukkannak a rendőrök, és a város az egyik leggyakoribb helye a kokain Európába való bejutásának. Az itt található kikötő Németország legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb tengeri kikötője, ahol naponta több mint 23 ezer konténer halad át.

2021-ben 16 tonna kokaint találtak a vámosok a kikötőben. A szállítmány Paraguayból érkezett, és korábban nem foglaltak le ekkora mennyiségű kokaint Európában.

A Deustche Welle szerint a múlt hónapban 190 kilogrammnyi, banános ládákba rejtett kokaint találtak a rendőrök a Nyugat-németországi Hildesheimben. A nyomozók szerint a szállítmány Kolumbiából érkezett, és Hamburgon keresztül vitték be az országba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!