Elgázolták és ráhajtottak – angol rendőrök autóval állítottak meg egy elszabadult tehenet

2024. június 15. – 22:11

Másolás

Vágólapra másolva


A brit belügyminiszter sürgős magyarázatot vár a surrey-i rendőrségtől, miután autójukkal durván nekimentek egy elszökött tehénnek, majd enyhén még rá is gurultak – írja a Guardian.

James Cleverly belügyminiszter azután vár magyarázatot, hogy az interneten közzétett felvételeken látható, amint a rendőrök kétszer is nekimentek autójukkal egy elszökött tehénnek. A felvételen hallható is, hogy odakiabálnak nekik, hogy „miért csinálják ezt?”.

A rendőrök által érdekesen megoldott eset péntek este történt, miután a surrey-i rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy a főúton egy tehén szaladgál. A rendőrség szerint olyan bejelentéseket kaptak, hogy az állat a lakosságra támadt, és megrongált egy autót. Ahogy a videón is látható a tehén az első ütés után métereket repült, de felállt, ezután viszont a rendőrautó másodszor is nekiment. A felvételen az is látszik, ahogy az állat feje a jármű alá került.

A surrey-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy több órán keresztül próbálták biztonságosan befogni a tehenet, és több lehetőséget is megvizsgáltak, mielőtt autóval mentek volna ellene. Közölték, hogy a tehén a lábán sérült meg, állatorvosok kezelik. A tehenet a helyiek segítségével szombat kora reggel egy közeli tanyára szállították. „Vizsgálatot fogunk indítani az intézkedéssel kapcsolatban, de a hangsúlyt mindig a lakosság biztonságának garantálására helyezzük” – mondta egy helyi felügyelő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!