Kiposztolta, ahogy beszökik Szardínia rózsaszín homokos strandjára, hétszázezer forintnyi büntetést kapott

2024. június 15. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

1800 euróra, azaz nagyjából 720 ezer forintra büntették az influenszert, aki több felvételt is megosztott arról, ahogyan beszökik Szardínia egyik szigetének turisták elől elzárt rózsaszín homokos strandjára – adta hírül a Guardian.

A dubaji influenszer egy hajóval érkezett a szigetre, figyelmen kívül hagyva a tiltó táblákat. A 90-es évek óta tilos a turistáknak sétálni vagy fürdeni a Szardíniától északra található Budelli rózsaszín homokos tengerpartján, miután korábban többször is ellopták onnan a homokot. Napközben bárki meglátogathatja a szigetet, de csak egy, a strand mögötti kijelölt ösvényen közlekedhet.

Miután az influenszer néhány nappal ezelőtt megosztotta a felvételeket, nagy felháborodás tört ki a szardíniai lakosok között, és végül a parti őrség is nyomozni kezdett. Az influenszer a bírságnak csak egy kisebb, 300 eurós részét kapta amiatt, mert beszökött a strandra, a maradék 1500 dollárra amiatt büntették, mert hajójának nem volt olyan engedélye, amivel beléphetett volna a szigetre.

A sziget jelenleg lakatlan, bár több mint 30 évig egy lakos, Mauro Morandi élt itt, aki 1989-ben talált rá Budellire, miután katamaránja lerobbant a Csendes-óceán felé vezető útján. Őt 2021-ben, 84 éves korában szorította ki a lakosság a szigetről. Morandi történetéről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Míg máshol a homok általában a lebomlott vörös korallok miatt válik rózsaszínné, addig Budellin kicsit más a helyzet. A part menti tengeri füvek gyökereit titokzatos, foraminiferáknak nevezett apró vörös élőlények lakják. Miután elpusztulnak, a hullámok által összekeverednek a homokkal, így megadva annak jellegzetes rózsaszín árnyalatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!