Több robbanás rázott meg egy mélygarázst Svájcban, ketten meghaltak

2024. június 14. – 11:35

Több robbanás rázott meg egy mélygarázst Svájcban, ketten meghaltak
Fotó: Olvasónk, Illés / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Több robbanás után tűz ütött ki egy mélygarázsban az észak-svájci Nussbaumenben, két ember meghalt, tizenegy másik pedig könnyebben megsérült – írja az MTI. A robbanások csütörtök este 7 óra körül történtek, de a svájci rendőrség egyelőre nem közölte, hogy mi okozta őket.

Aargau kanton hatóságának tájékoztatásából viszont kiderült, hogy az anyagi kár jelentős, mert a tűz a mélygarázs fölé épített torony egyik emeletére is átterjedt. A mentőszolgálatok közel száz embert menekítettek ki a helyszínről.

Fotó: Olvasónk, Illés Fotó: Olvasónk, Illés
Fotó: Olvasónk, Illés
Fotó: Olvasónk, Illés

Olvasónk nagyjából kétszáz méterre él a robbanás helyszínétől, beszámolója szerint éppen vacsoráztak, amikor megérezték a lökéshullámot, pillanatokkal később pedig az egész házuk beleremegett a robbanásba. Elmondása szerint ő is azonnal a helyszínre sietett, addigra már az önkéntes tűzoltók, percekkel később pedig a hivatásos katasztrófavédelmisek is a helyszínre értek. A nagy robbanást több kisebb követte, feltehetően az autók tankjai illetve gázpalackok robbantak fel. A helyszínre helikopterek is érkeztek, több embert a tetőkön keresztül mentettek ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!