Kólibaktérium miatt hívnak vissza szendvicseket, wrapeket és salátákat az Egyesült Királyságban

2024. június 14. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Visszahívja termékeit a Greencore szendvicsgyártó az Egyesült Királyságban, mert potenciálisan összefüggésbe hozhatóak a kólibaktérium (E. coli) fertőzéssel, írja a The Guardian. A cég nagy brit szupermarketek, például az Asda, a Morrisons és a Sainsbury beszállítója, ebben a három szupermarketben, valamint a Boots, az Aldi, az Amazon és a Co-op áruházakban értékesített több ezer szendvicsét, wrap-jét és salátáját kénytelen most visszahívni. A termékekben az a közös, hogy mind tartalmaznak egy olyan típusú salátafajtát tartalmaznak, amit az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) ebben a hónapban azonosított a járvány kitörésével.

A visszahívás 45 különböző, köztük számos sajátmárkás terméket érint. A Greencore nem az egyetlen olyan cég, ami kénytelen visszahívni a termékeit, a többi gyártót érintő vizsgálatok azonban még folyamatban vannak, így nem tudni, hogy pontosan milyen termékeket érint még a helyzet.

A lap forrásai szerint az intézkedésben érintett termékek nem tartalmazzák a baktériumot, de a vásárlókat és a kiskereskedőket arra kérik, hogy elővigyázatosságból vigyék vissza a termékeket. A brit élelmiszer-szabványügyi hivatal (FSA) szintén közölte, hogy a szendvicsgyártók elővigyázatossági intézkedésként hívják vissza szendvicseket, wrapeket és salátákat.

Az országban már több mint 200 fertőzést regisztráltak: 147 esetet Angliában, 27-et Wales-ben, 35-öt Skóciában és kettőt Észak-Írországban. Még a korábbi adatok alapján a járvánnyal foglalkozó kormányzati oldal azt írja, a fertőzöttek 42 százalékát kellett kórházba vinni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!