Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg, Chris Rock és egy rakás humorista vicceskedett Ferenc pápával a Vatikánban

2024. június 14. – 15:32

Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg, Chris Rock és egy rakás humorista vicceskedett Ferenc pápával a Vatikánban
Humoristák a pápa audienciáján 2024. június 14-én – Fotó: Vatican Media / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint száz humorista, köztük Stephen Colbert, Jimmy Fallon, Stephen Merchant, Julia Louis-Dreyfus, Chris Rock és Whoopi Goldberg találkozott Ferenc pápával a Vatikánban pénteken – írja a BBC.

Amerikai sajtóbeszámolók szerint Jimmy Fallon amerikai humorista és műsorvezető annyira belemelegedett a teremben összegyűlt vendégek szórakoztatásába, hogy a pápa munkatársainak kellett elcsitítaniuk, mielőtt az egyházfő megérkezett volna. A képek tanúsága alapján azért a hangulatra azután sem lehetett panasz.

A 15 országból érkezett 107 humoristával tartott audiencia során a pápa méltatta a humoristákat, akik képesek derűt és mosolyt terjeszteni „egy olyan világban, ahol az embereket számos társadalmi és személyes vészhelyzet” terheli.

„Összehozzátok az embereket, mert a nevetés ragadós” – mondta.

„Természetesen lehet nevetni Istenen is, és ez nem istenkáromlás” – mondta a katolikus egyház vezetője a humoristáknak, hozzátéve, hogy „ezt meg lehet tenni anélkül, hogy a hívők vallási érzéseit megsértenénk”.

Whoopi Goldberg és Ferenc pápa 2024. június 14-én – Fotó: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP
Whoopi Goldberg és Ferenc pápa 2024. június 14-én – Fotó: Simone Risoluti / Vatican Media / AFP

A pápa a jelenlegi globális eseményekre utalva azt mondta a humoristáknak, hogy bár a mai kommunikáció „gyakran konfliktusokat szül”, a komikusok képesek összehozni a különböző valóságokat. „Sokat kell még tanulnunk önöktől” – mondta.

A rövid beszéd után a pápa egyesével is találkozott az előadóművészekkel, és mindegyikükkel váltott pár szót. Igaz, ezek az interakciók elég egyoldalúra sikeredtek, a humorista-műsorvezető Conan O' Brian például utólag az újságíróknak azt mondta, csodálatos élmény volt a találkozás, igaz, a pápa olaszul beszélt, ezért fogalma sincs, mit mondott neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!