Zászlót húzott volna az egyik képviselő a másik fejére az olasz parlamentben, alaposan megverték

2024. június 13. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Verekedés tört ki szerdán az olasz parlament alsóházában – írja a Politico. Az egyik érintett képviselő úgy megsérült, hogy kerekesszékben kellett eltolni a helyszínről.

Szerdán tárgyalt az olasz parlament egy olyan törvényjavaslatot, amely nagyobb autonómiát adna az ország tartományainak. A törvényjavaslatot Roberto Calderoli, az északolasz Liga regionális ügyekért felelős minisztere nyújtotta be. Kritikusok szerint a tartományok nagyobb autonómiájával nőne a gazdag északi és a szegény déli régiók közötti különbség.

Ahogy a lenti videón látszik, a verekedés közvetlen előzménye az volt, hogy az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom képviselője, Leonardo Donno egy olasz zászlót próbált Calderolira húzni. A teremőrök viszont megakadályozták ebben.

A kormánypárti Liga és Olasz Testvérek pártok képviselői ezután a helyszínre siettek és dulakodni kezdtek Donnoval és az őket szétválasztani próbáló teremőrökkel. A verekedés közben Donno elesett, a teremből végül egy kerekesszékkel kellett elszállítania az intézmény egészségügyi személyzetének.

Donno később azt mondta: valaki olyan erősen megütötte, hogy összeesett, mert nem kapott levegőt. Az érintett törvényjavaslatról még nem szavaztak, az arról szóló vitát elnapolták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!