Megkéseltek négy amerikai vendégoktatót Kínában

2024. június 11. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Négy amerikai főiskolai oktató megsérült egy késes támadásban a kínai Csilin tartományban – közölte az amerikai média és több amerikai kormánytisztviselő is. A négy amerikai vendégoktató az iowai Cornell College főiskoláról érkezett Kínába egy kínai egyetemi partnerség keretében, a tanárok épp egy Csilin városában található, Pejsan nevű közparkban tettek látogatást múlt hétvégén, amikor késsel rájuk támadt egy férfi, írja az MTI. A támadás körülményei egyelőre tisztázatlanok, a kínai hatóságok nem nyilatkoztak az incidensről.

„Mind a négy oktatóval kapcsolatban állunk, segítséget nyújtunk nekik” – mondta Jonathan Brand, az iowai főiskola igazgatója, hozzátéve, hogy a csereprogramban nem vettek részt diákok. „A bátyám, David Zabner megsebesült a karján egy késes támadás során, miközben egy templomot látogatott meg a kínai Csilin városban” – közölte Adam Zabner, iowai képviselő nyilatkozatában. Elmondása szerint testvére felépül a sérüléseiből, és jól van.

„A megfelelő csatornákon keresztül dolgozunk, és kérjük, hogy beszélhessünk a kínai amerikai nagykövetséggel, hogy az áldozatok először minőségi ellátást kapjanak, majd orvosilag kivitelezhető módon kijussanak Kínából” – írta Mariannette Miller-Meeks, az iowai kongresszus képviselője az X-en. Jen Visser főiskolai szóvivő szerint az amerikai külügyminisztérium tud a Kínában történt késeléses incidensről szóló jelentésekről, és figyelemmel kíséri a helyzetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!