Összeütközött két vonat Csehországban, négyen meghaltak

2024. június 6. – 05:56

Összeütközött két vonat Csehországban, négyen meghaltak
Utasok állnak egy személyvonat mellett Pardubice állomásán szerda este – Fotó: Jiri Sejkora / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Négy ember meghalt és több mint húszan megsérültek, amikor egy személyvonat összeütközött egy tehervonattal a csehországi Pardubice városában szerdán késő este – írta a Reuters a helyi katasztrófavédelemre és a kormány tisztviselőire hivatkozva.

A RegioJet által üzemeltetett személyvonat az éjszaka folyamán Prágából a kelet-szlovákiai Kassára tartott – közölte a vasúttársaság.

A tűzoltóság szerint több mint 300 utas tartózkodott a vonaton. A balesethez többtucatnyi rendőr, tűzoltó és mentőegység érkezett, ők segítettek a kocsik evakuálásában.

Legalább 20 ember könnyű, további három pedig súlyosabb sérüléseket szenvedett a Prágától keletre vezető fő vasúti folyosó mentén – közölte a baleset után Vít Rakušan belügyminiszter.

A cseh televízió idézte a tűzoltóság szóvivőjét, aki szerint a tehervonat kalcium-karbidot szállított, bár az első két vagon üres volt, így nem történt szivárgás.

A Mávinform tájékoztatása szerint a csehországi baleset miatt várhatóan csütörtök estig változásokra kell számítani a Prága felől érkező, illetve arra tartó nemzetközi vonatoknál.

„A Metropolitan, Hungária, valamint Metropol EuroCity vonatok a szokásostól eltérő vonatösszeállításban, esetenként étkezőkocsi nélküli, a külföldi szakaszon rövidebb útvonalon közlekedhetnek” – írják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!