Halottnak nyilvánították, két órával később a temetkezési vállalat dolgozója vette észre, hogy lélegzik

2024. június 4. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Két órával azután, hogy a Nebraska állambeli Waverlyben található idősek otthonának dolgozói halottnak nyilvánították, a lincolni temetkezési vállalat dolgozója észlelte, hogy a 74 éves Constance Glantz még lélegzik. Az idős nőt azonnal kórházba szállították, ahol azóta is kezelik – írja a CNN.

Glantzot hétfő reggel háromnegyed tíz körül nyilvánították halottnak az otthon dolgozói, és azonnal intézkedtek is az elszállításáról a közeli Lincolnban található temetkezési vállalathoz. Az itt dolgozók két órával később kezdték el előkészíteni a testet a temetésre, amikor egyikük észlelte, hogy Glantz még lélegzik. Azonnal értesítették a mentőket, akik kórházba szállították az idős nőt.

Azt nem lehet tudni, hogy az idős nő jelenleg milyen állapotban van, a CNN megkeresésére sem a kórház, sem az idősotthon nem válaszolt.

A helyi seriffhivatal közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, de azt hangsúlyozták, azzal, hogy az otthon dolgozói nem hívták a halottkémet, nem szegtek szabályt. Glantz ugyanis hospice-ellátásban részesült, ebben az esetben az otthon ápolói is megállapíthatják a halálát, nem kell sem a rendőrséget, sem a mentőket értesíteniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!