Három év után lemondott a Washington Post első női főszerkesztője

2024. június 3. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Három év után lemondott a The Washington Post amerikai napilap első női főszerkesztője, Sally Buzbee – írja a Washington Post.

Fotó: Anna Moneymaker / Getty Images / AFP
Fotó: Anna Moneymaker / Getty Images / AFP

Az új főszerkesztő novembertől a The Daily Telegraph című brit lap régi munkatársa, a Telegraph Media Group jelenlegi szerkesztő-helyettese lesz. A posztot addig ideiglenesen a The Wall Street Journal korábbi főszerkesztője, Matt Murray tölti be.
Azt nem lehet tudni, hogy a jelenlegi főszerkesztő miért távozik pozíciójából.

Buzbee korábban az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség szerkesztője volt, 2021-ben csatlakozott a The Washington Post szerkesztőségéhez.
A The Washington Post az elmúlt évben 77 millió dollárt (27,7 milliárd forintot) bukott el – állítja Will Lewis, aki tavaly óta a napilap kiadója és vezérigazgatója.

A lap kiadója közleményében azt írta: Sally rendkívül tehetséges médiavezető, aki nagyon fog hiányozni. Minden jót kívánok neki a továbbiakban.

Lewis vasárnap esti, a munkatársaknak küldött emailjében bejelentette: még ebben az évben tervezi elindítani a hírszerkesztőség új részlegét, amely a szolgáltatásokra és a közösségi médiára összpontosít, és olyan közönséget céloz meg, akik a hagyományos kínálattól eltérően akarnak híreket fogyasztani és fizetni a hírekért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!