Molotov-koktélt dobott Izrael bukaresti nagykövetségére egy férfi, majd megpróbálta felgyújtani magát

2024. június 3. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy külföldi, 34 éves férfi Molotov-koktélt dobott Izrael bukaresti nagykövetségének bejáratához hétfő délután, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát. Az épületet őrző terrorelhárítók közbeléptek, a férfit őrizetbe vették, majd átadták a rendőrségnek – írja az MTI a román rendőrség alapján.

„Az első információik szerint tette nem a nemzetközi helyzettel, hanem egy személyes elégedetlenséggel áll összefüggésben, miután elutasították tartózkodási kérelmét” – nyilatkozta a román rendőrség szóvivője a Digi 24 hírtelevíziónak. A Transtelex a rendőrség beszámolója alapján azt írta, a bejárat közelében kihelyezett plakátok égtek meg, más kár nem keletkezett.

Az Agerpres hírügynökség szerint egy szíriai férfiről van szó, aki gyújtópalackkal érkezett a nagykövetséghez, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, mert a nagykövetség elutasította meghallgatási kérelmét. Az izraeli nagykövetség Bukarest belvárosában, egy többszintes épület első emeletén található. A férfi csak az épület bejáratáig jutott.

Azt, hogy a férfi felgyújtsa magát az épületet őrző Román Hírszerző Szolgálat (SRI) terrorelhárítói akadályozták meg. Az SRI értesítette a rendőröket a történtekről, akik miután a helyszínre értek bekísérték a férfit kihallgatásra. A férfi állampolgárságáról a rendőrség nem akart nyilatkozni, mivel a vizsgálat még folyamatban van.

Cikkünket a megjelenés után frissítettük azzal, hogy az elkövető Molotov-koktélt dobott a nagykövetségre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!