Több mint 50 fokot mértek szerdán Újdelhiben

2024. május 29. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

Veszélyes hőhullám kínozza India északi és középső részét, a főváros, Újdelhi egyes mérőállomásain szerdán több mint 52 fokot mértek – írja a BBC. Az indiai meteorológiai szolgálat egyelőre még nem hitelesítette ezt az extrém mérést, ami hőségrekordnak számítana az országban, de az elmúlt napokban 37 indiai városban mértek 45 fokot, Delhiben pedig már hitelesített mérések szerint is volt 49 fok a napokban.

A városvezetés a vízpazarlás büntetésével igyekszik reagálni a hőhullámra, a hatóságok ellenőrizni fogják, hogy senki ne mosson kocsit, és használja hasonlókra a vizet, amíg tart a kegyetlen hőség. A városban lényegében leállt az élet, beszámolók szerint a napon állni is nehéz a hőségben, a város egyik bíróságán szünetelnek a perek, az építkezéseken pedig a városvezetés háromórás szünetet rendelt el a munkásoknak a legmelegebb órákban. Aki teheti, légkondicionálóval vagy ventilátorral küzd a hőség ellen, emiatt viszont a városban egekbe szökött az áramfogyasztás.

A hőségnek más városokban ennél komolyabb következménye is van, Dzsaipurban kedden hárman haltak meg, miután hőgutát kaptak, több más városban is sokan kerültek kórházba a hőség miatt, Dzsammu és Kasmír tartományokban pedig komoly erőtüzek tombolnak, amiket a hőhullám is táplál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!