Áll a bál a franciáknál, mert kiderült, hogy egy jósnő irányította az egyik város polgármesterét

2024. május 27. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy port kavart a francia Agde városában (Európa legnagyobb swinger-paradicsomában) egy helyi jósnő, illetve a város polgármesterének, Gilles d'Ettore-nak a története. Spoiler azoknak, akik nem szeretnek sokat várni: jelenleg mindketten előzetes börtönben ülnek, bírósági vizsgálat folyik ellenük.

De kezdjük az elejéről. Sophia Martinez arról híres a francia városkában, hogy képes beszélni (mármint állítása szerint) a halottakkal. Ezért látogatta meg őt d'Ettore is. A polgármester a jósnőn keresztül felvette a kapcsolatot elhunyt édesapjával: d'Ettore a szeánszokról azt állította, hogy ezeken Sophia hangja megváltozott és az apja hangján kezdett el beszélni.

Mint kiderült, Sophia elég jó hasbeszélő – ez segítette őt hozzá ahhoz is, hogy ezután négy éven át manipulálta telefonon és személyesen is a polgármestert, átadva neki halottak üzeneteit, akik a polgármestertől kértek segítséget. Egy jelentős probléma azonban biztosan akadt a helyzettel:

d'Ettore a vádirat szerint közpénzből állta a jósnői szeánszokat. Valamint a jósnő nyaralását is. Közvetlen azután, hogy „a hangok rávették, hogy Martinez több családtagját is berakja a városi tanácsba”.

Jean Marc Darrigade, a polgármester ügyvédje azt állítja, hogy a nő nagyon erősen manipulálta a polgármestert, mert „lelki gyengeséget talált benne”. Martinez ügyvédje pedig azt mondta, hogy mindez nem igaz, hiszen ügyfelének tényleg varázsereje van. A polgármestert korrupcióval, a jósnőt átveréssel vádolják. Mindketten őrizetben ülnek, de Martinez magánzárkában, miután a női börtönben boszorkánysággal vádolták meg a rabok, ezért el kellett őt szállítani.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!