Donald Trump ezúttal nem a szimpatizánsai előtt szólalt fel, meg is lett az eredménye

2024. május 26. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

Többször is fújoltak és bekiabáltak a nézők Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédén szombaton a Libertárius Párt kongresszusán. Az AP szerint Trump ritkán áll ki beszélni olyan tömeg előtt, amelyik nem kizárólag a saját támogatóiból áll, ennek most meg is lett az eredménye.

A kisebb államot és szélesebb körű szabadságjogokat szorgalmazó libertáriusokat eleve megosztotta, hogy meghívták Trumpot pártjuk kongresszusára, sokan emiatt el sem akartak menni, mások viszont örömmel üdvözölték a volt elnököt. Aztán Trump beszéde közben többen bekiabáltak, a legtöbben a koronavírus-járvány idején hozott intézkedései miatt bírálták a volt elnököt, valamint azért, mert elnöksége alatt nőtt az amerikai államadósság.

Beszédében Trump zsarnoknak nevezte Joe Biden demokrata elnököt, és azt mondta, Biden „a legrosszabb elnök az Egyesült Államok történetében”. Erre valaki a tömegből jól hallhatóan bekiabált:

„Az te vagy!”

Trump azért ment el a kongresszusra, hogy esetleg néhány libertárius szavazót átcsábíthasson magához. A libertáriusok általában saját elnökjelöltet állítanak, ez a jelölt azonban a választásokon rendre rosszul szerepel, az utóbbi választásokon 3 és 1 százalékos eredménnyel. A soron következő választáson viszont várhatóan jobban szerpelnek majd, mert a közvélemény-kutatások szerint sokan ellenzik, hogy a 2024-es elvökválasztás a 2020-as Biden-Trump-meccs újrajátszása legyen. Az ilyen, sem Trumpból, sem Bidenből nem kérő választók közül sokan a libertárius jelöltnél, Robert F. Kennedynél köthetnek ki.

Mikor Trump megelégelte a bekiabálásokat, azt mondta, a libertáriusok valójában nem is akarnak igazán nyerni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!