Találat ért egy tartályhajót a Vörös-tengeren, egy húszik által birtokolt város közelében

2024. május 18. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nyersolajszállító tartályhajót ért találat Mukha kikötőváros közelében – a várost a jemeni húszi lázadók birtokolják. Az Ambrey brit tengerészeti biztonsági cég közleménye szerint egy panamai lobogó alatt közlekedő hajót ért találat Mukhától körülbelül 10 tengeri mérföldre délnyugatra, a hajón tűz ütött ki, írja az MTI.

Más részlet egyelőre nem ismert. Az Egyesült Királyság tengerhajózási biztonsági információs szolgálata szombaton arról számolt be, hogy bejelentés érkezett egy hajóról, amely „kisebb sérülést szenvedett, miután ismeretlen tárggyal ütközött” a Vörös-tengeren, 75 tengeri mérföldre északnyugatra a jemeni Hodeida kikötővárostól. A hajó és a legénység biztonságban van, és folytatja útját a célkikötő felé, derült ki.

A húszik tavaly november óta mintegy ötven hajót támadtak meg, egyet eltérítettek, egyet pedig elsüllyesztettek. A támadások azonban egyre ritkábbak az Egyesült Államok válaszcsapásai, valamint a térségben közlekedő kereskedőhajók számának csökkenése miatt, miután sok vállalat inkább körbehajózza Afrikát, annak ellenére, hogy ez sokkal költségesebb és időigényesebb is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!