Pénisz alakú, rózsaszín lufikkal tiltakozott a Trump-párti művész az exelnök elleni per miatt

2024. május 17. – 04:30

Másolás

Vágólapra másolva

Száz darab pénisz alakú, rózsaszín lufit engedett el egy Trump-párti művész és aktivista a bíróság épülete előtt, ahol az exelnök hallgatási pénzes pere zajlik New Yorkban. A lufikon többek között az ügyben eljáró Juan Merchan bíró és Alvin Bragg ügyész arcképe szerepelt. Scott Lobaido elmondása szerint az installációval azt akarta kifejezni, hogy „egy rakás haszontalan faszról” van szó, aki megpróbálják tönkretenni Donald Trumpot.

A hallgatási pénzes per arról szól, hogy Stormy Daniels egykori pornószínésznő állítása szerint évekkel ezelőtt lefeküdt Donald Trumppal. A vád szerint 130 ezer dollárt fizettek neki, hogy hallgasson erről. Mivel ez kampányköltésnek minősülhet, eljárás indult az ügyben. Danielst május elején hallgatta meg a bíróság, olyan részletes vallomást tett, amitől a volt elnök ügyvédei is kiakadtak. Trump mind a 34 vádpontban ártatlannak vallotta magát.

A művész azt is elmondta, hogy a lufik 1500 dollárba kerültek. Két napjába telt, mire sikerült mind a száz lufira ráragasztani a bírók és az ügyészek képmását, és megoldani, hogy az elengedés után ne szálljanak el rögtön.

Forrás: New York Post

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!